Sommarens största korvnyhet: Franklys nitritfria frankfurter!

Efter över ett års utvecklingsarbete har vi äntligen tagit fram en Frankfurter i vårt ordinarie sortiment. Den ser i stort sett ut som en "vanlig varmkorv" men har egentligen väldigt lite gemensamt med det mesta som idag säljs som wienerkorv eller varmkorv. 

Frankfurtern är nära besläktad med wienerkorven men där den förstnämnda är gjord på enbart fläskkött. För den nyfikne så används nötkött, som innehåller mer kollagen, för att kunna öka mängden vatten i korven. Som ni förstår så sänker detta produktionskostnaden på bekostnad av smaken. "Varmkorv" är en ytterligare urvattning av de ursprungliga wiener- eller frankfurterkorvarna med lägre kötthalt, potatismjöl och mer vatten. Ni skulle bara veta vad den moderna korvindustrin har för knep för att binda upp mer vatten och fett för att öka lönsamheten. 

Vår Frankfurter är gjord med noga utvald köttråvara, milt kryddad men vad vi tycker är en perfekt kryddblandning för att sedan rökas på riktigt alspån. Självklart är den fri från nitrit och andra tillsatser såsom potatismjöl eller e-ämnen. Detta är en korv som hela familjen kan äta med gott samvete. För att tillverka just denna korv samarbetar vi med våra vänner på Mälarchark i Eskilstuna. Vi väljer ut köttråvaran, gör kryddblandningen och är med när korven tillverkas. Allt för att det ska vara en produkt som vi är stolta över att sätta vårt namn på och trygga med att skicka ut till våra kunder. 

Den finns nu att beställa redan med nästa veckas leverans. 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända