"Drei im weggla" - Nürnberger med surkål i bröd.
I nürnbergerns hemstad, Nürnberg hittar du denna fantastiska lilla anrättning i var och vartannat gatuhörn. Tysk street food där korven har huvudrollen men som får sällskap av gott bröd, surkål och senap.
Ingredienser
(För 2 personer)
- 1 paket av Franklys Nürnberger bratwurst
- 4 skivor surdegsbröd
- 1 burk surkål
- 1 knippe rädisor
- senap (förslagsvis grovkornig moutarde à l'ancienne)
- Persilja (valfritt)
Instruktioner
- Sätt på spisen på medelhög värme (3-4 av 6) och lägg i korven.
- Rosta surdegsbrödet i stekpanna eller brödrost.
- Skiva rädisan.
- Kolla till korven, Nürnbergern går ganska fort på grund av dess storlek.
- När korven är klar, lägg på en tallrik i ett par minuter så att saften "sätter sig" i korven.
- Bred på önskad mängd senap på det ena brödet, lägg på en laddning surkål och 5 korvar. Toppa med lite persilja om så önskas. Stäng mackan med en till skiva bröd.
- Ät och njut!
Bon appétit!