"Drei im weggla" - Nürnberger med surkål i bröd.

I nürnbergerns hemstad, Nürnberg hittar du denna fantastiska lilla anrättning i var och vartannat gatuhörn. Tysk street food där korven har huvudrollen men som får sällskap av gott bröd, surkål och senap. 

Ingredienser 

(För 2 personer)

  • 1 paket av Franklys Nürnberger bratwurst 
  • 4 skivor surdegsbröd 
  • 1 burk surkål 
  • 1 knippe rädisor
  • senap (förslagsvis grovkornig moutarde à l'ancienne)
  • Persilja (valfritt)

Instruktioner

  1. Sätt på spisen på medelhög värme (3-4 av 6) och lägg i korven. 
  2. Rosta surdegsbrödet i stekpanna eller brödrost.
  3. Skiva rädisan.  
  4. Kolla till korven, Nürnbergern går ganska fort på grund av dess storlek. 
  5. När korven är klar, lägg på en tallrik i ett par minuter så att saften "sätter sig" i korven. 
  6. Bred på önskad mängd senap på det ena brödet, lägg på en laddning surkål och 5 korvar. Toppa med lite persilja om så önskas. Stäng mackan med en till skiva bröd. 
  7. Ät och njut! 

Bon appétit! 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända