Franklys Salsicciapasta
Ibland finns det inget godare än en riktigt tomatig salsiccia-pasta! Bra solmogna tomater från "Mutti" eller "Garofalo", en nypa oregano och en skvätt rödvin är våra knep för att få till en riktigt mustig pastasås.
Ingredienser
(För 4 personer)
- 1 paket av Franklys Salsiccia dalla Nonna eller Salsicciafärs.
- 1 burk krossade tomater
- 1/2 gul lök
- 1 dl rödvin
- 1/2 matsked oregano
- 500 gram pasta, gärna mezze maniche eller en annan pasta med stora hålrum så att de stora bitarna från såsen hänger med i tuggorna.
- 1 dl riven parmesan.
- Färsk malen svartpeppar
Instruktioner
- Hacka löken
- Snitta upp korvskinnen på salsiccian eller stek färsen direkt.
- Bryn korven på medelhög värme tills den börjar få yta. Matfett är överflödigt tack vare fettet i korven.
- Tillsätt den hackade löken i pannan. Här vill vi att löken är brynt samtidigt som korven har fått fin färg.
- Häll på tomater och rödvin och tillsätt oreganon. Koka upp, lägg på ett lock och låt puttra. Ju längre desto bättre men 15 minuter är ett minimum.
- Koka upp pastavattnet och var inte blyg med saltet (ett tips är att smaka på pasta vattnet, då ska sältan kännas av utan att du baxnar).
- Lägg i pastan när vattnet börjat sjuda.
- Nu kan du smaka av pastasåsen, för de flesta innehåller korven tillräckligt mycket salt och peppar. Glöm inte att parmesanen också tillför sälta.
- När pastan är klar, häll över den i pastasåsen och låt gå ihop någon minut.
- Lägg upp i en djup tallrik, toppa med parmesan och några varv med pepparkvarnen.
Bon appétit!