Franklys Salsicciapasta

Ibland finns det inget godare än en riktigt tomatig salsiccia-pasta! Bra solmogna tomater från "Mutti" eller "Garofalo", en nypa oregano och en skvätt rödvin är våra knep för att få till en riktigt mustig pastasås. 

Ingredienser

(För 4 personer)

  • 1 paket av Franklys Salsiccia dalla Nonna eller Salsicciafärs.
  • 1 burk krossade tomater 
  • 1/2 gul lök 
  • 1 dl rödvin 
  • 1/2 matsked oregano 
  • 500 gram pasta, gärna mezze maniche eller en annan pasta med stora hålrum så att de stora bitarna från såsen hänger med i tuggorna. 
  • 1 dl riven parmesan. 
  • Färsk malen svartpeppar

Instruktioner 

  1. Hacka löken
  2. Snitta upp korvskinnen på salsiccian eller stek färsen direkt. 
  3. Bryn korven på medelhög värme tills den börjar få yta. Matfett är överflödigt tack vare fettet i korven. 
  4. Tillsätt den hackade löken i pannan. Här vill vi att löken är brynt samtidigt som korven har fått fin färg. 
  5. Häll på tomater och rödvin och tillsätt oreganon. Koka upp, lägg på ett lock och låt puttra. Ju längre desto bättre men 15 minuter är ett minimum.  
  6. Koka upp pastavattnet och var inte blyg med saltet (ett tips är att smaka på pasta vattnet, då ska sältan kännas av utan att du baxnar).
  7. Lägg i pastan när vattnet börjat sjuda. 
  8. Nu kan du smaka av pastasåsen, för de flesta innehåller korven tillräckligt mycket salt och peppar. Glöm inte att parmesanen också tillför sälta. 
  9. När pastan är klar, häll över den i pastasåsen och låt gå ihop någon minut.
  10. Lägg upp i en djup tallrik, toppa med parmesan och några varv med pepparkvarnen.  

Bon appétit!

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända