Tacos på Argentinsk Chorizo med rostad majssalsa och ananas- & habanerorelish

Ingredienser:


1 paket argentinsk chorizo

En god majjo (förslagsvis vår rostade lökmajjo)

Tortillabröd

Rostad majssalsa med pickad chili, rödlök och koriander

  • 1 paket förkokta majskolvar
  • 2 msk hackad röd chili utan kärnor
  • 2 msk hackad röd lök
  • 1-2-3 lag (ättikssprit, socker, vatten)

Ananas- & habanerorelish

  • 1 paket fryst ananas
  • 1 tsk hackad habanero utan kärnor (mängden kan varieras efter tycke och smak men den är väldigt stark så gå varsamt fram)
  • 1 matsked hackad röd chili
  • lime
  • koriander

 

Tillvägagångssätt


Rostad majssalsa med picklad chili, rödlök och koriander:


Denna är perfekt att göra dagen innan då smakerna bara fortsätter att utvecklas av att stå till sig.

Kärna ur den röda chilin och hacka.
Hacka den röda löken.
Lägg in i 1-2-3-lag.


Dra på ugnen på högsta effekt och lägg majsen på en plåt. Rosta tills den får bra med färg, vänd majsen och rosta andra sidan.
Skär ner den rostade majsen från kolven.
Häll av den picklade löken och chilin och blanda med majsen (här kan man smaka av efter tycke och smak vad gäller hetta och syra).
Hacka ner 2-3 matskedar koriander (mer eller mindre efter tycke och smak går ju såklart bra).
Smaka av med salt.


Ananas- och habanerorelish


Även denna går utmärkt att göra dagen innan då den med fördel in stå till sig.

Sätt på ugnen på grillfunktion.
Lägg den frysta ananasen på en plåt och rosta tills dess att den är karamelliserad. Detta händer när den blir mörk i kanterna, till och med lite svart på sina håll.
Kärna ut habaneron, använd gärna handskar eller var väldigt noggrann med handtvätt innan eventuella toalettbesök.
Hacka den fint.
Gör samma sak med andra halvan av den röda chilin som du fick över från majssalsan.
Lägg 1/2 tesked habanero och 1 matsked röd chili i en kastrull med den karamelliserade ananasen.

Låt koka ihop i ca 20 minuter och mixa sedan till en lagom slät sås.


Chorizofärs


Snitta upp skinnen på Franklys argentinska chorizo och stek i en stekpanna på hög värme. Godast blir det om du får till sk maiard på köttet, dvs en krispig yta som bildas vid hög värme.

Värm tortillabröden snabbt i ugnen.

Nu är vi redo att bygga tacos!

Monteringsanvisning:
1. Lägg en sträng majjo i botten på brödet.
2. Lägg i 2-3 matskedar färs.
3. Lägg sedan på 2-3 matskedar majssalsa.
4. Toppa med ananas- och habanerosåsen.
5. Avsluta med lite färsk koriander och den picklade chili och lökblandningen.
6. Vi upp kanterna och ät!

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända